In materia alegerii unui sistem de alarma nu exista un raspuns absolut, astfel in alegerea unui astfel de sistem apar mai multi factori externi.

In materia alegerii unui sistem de alarma nu exista un raspuns absolut, astfel in alegerea unui astfel de sistem apar mai multi factori externi.

Locuinta, tipul acesteia, mediul si alti factori nu sunt de o importanta majora, ci rezulta din preferina sau indicatiile cumparatorului.

Dificultatiile isi pot face aparitia in momentul instalarii aparatului, astfel fiind recomandata consultul cu un profesionist inainte de achizitionarea unui asemenea dispozitiv/dispozitive, dar in general tipul acestora nu ar trebui sa reprezinte o problema.

Mai jos va vom prezenta mai multe criterii care v-ar putea ajuta la gasirea unei solutii in cazul in care sunt dificultati in procesul alegerii unui sistem adecvat dumneavoastra:

Camere de supraveghere video

Spatiul personal este foarte important pentru o persoana, poate de aceea poate aparea sentimentul „de a fi privit/urmarit” tot timpul in momentul achizitionarii unor astfel de dispozitive. Cu toate acestea trebuie pus in balanta conflictul dintre intimitate si siguranta.

Plasarea in spatii adecvate si strategice a acestor dispozitive poate face o diferenta majora in siguranta dumneavoastra si a posesilor dumneavoastra.

Camerele video pot fi folosite atat pe functia de inregistrare, astfel permitand derularea evenimentelor petrecute in absenta dumneavoastra  in forma imaginiilor cu sau fara sunet.

Un astfel de dispozitiv necesita si un aparat care are rolul de a inregistra si retine elementele filmate de camera, iar pentru sunet va fi necesar si un microfon pentru a inregistra sunetul.

Pe de alta parte pot fi achizitionate camere video fara functia de a inregistra ci doar pentru a putea urmari o anumita portiune a locuintei, spatiului de munca, etc.

Aceasta nu este la fel de efectiva si nu puteti revedea evenimentele petrecute mai devreme in perioada ei de inregistrare, dar daca interesul este doar pentru a urmari/supraveghea o portiune live, aceasta este alegerea perfecta pentru dumneavoastra.

Sistemele fara fir (wireless)

Aceste dispozitive reprezinta cea mai noua si avansata forma a sistemelor de securitate in timpurile noastre. Dupa cum spune si numele, acestea nu au nevoie de fir astfel neprezentand dificultati la fel mari ca si camerele simple de supraveghere deoarece firul reprezinta cel mai mare impediment care il poate prezenta camera de supraveghere.

Mobilitatea acestora este cel mai mare atu care il pot prezenta. Ele pot fi relocate in functie de placul proprietarului, putand fi amplasate cu usurinta in locuri mai accesibile sau cu vizibilitate sporita astfel indeplinindu-si functia cu o eficienta sporita.

Modul in care acestea functioneaza este foarte simplu. Transmitatorul nu mai este reprezentat de fir, care poate fi categorisit ca impediment, ci prin semnale audio-video care au ca destinatie serverul care percepe informatia si o inregistreaza.

Asemenea camerelor video simple ele pot capta atat imagini cat si sunet la o calitate asemenea camerelelor cu fir. Ca un bonus, camerele wireless pot fi accesate prin ajutorul unor aplicatii pe dispozitivele mobile sau pe un smartphone facand un stream(o legatura) video directa cu dispozitivul ce filmeaza.

Senzori de miscare

Senzorii de miscare sunt de o importanta majora in asigurarea spatiului in cauza. Acestia pot fi atasati la instalatia de iluminare astfel incat iluminarea se poate face doar in momentul in care senzorul depisteaza miscare.

Atu-ul acestui mic siretlic il reprezinta faptul ca se economiseste curent electric, fiind un bonus adus acestui sistem. Senzorii de miscare sunt adeseori acompaniati de un sistem de alarma, format dintr-o sirena legata la un mic panel de control numerotat.

Dupa stabilirea unui cod, alarma se poate arma iar daca cineva strain va intrude spatiul personal si nu introduce codul intr-o perioada prestabilita, alarma va suna anuntand persoanele din vecinatate.

Un alt bonus al acestui sistem este faptul ca poate fi legat de telefonul dumneavoastra personal, astfel in momentul in care alarma se activeaza veti fi informat pe dispozitivul dumneavoastra.

Pe de alta parte, alarma poate fi legata de autoritati, alarmandu-le direct si luand actiune in cazul unei infractiuni.

Senzorii de fum

Senzorii de fum asemenea senzoriilor de miscare sunt dispozitive montate in anumite incaperi(deobicei bucatarii), care au rolul de a detecta fumul. Foarte simplii si foarte efectivi, prezenta acestora in fiecare locuinta este obligatorie in tari straine, cum ar fi Anglia de exemplu.

Scopul acestora este de a preveni incendiile sau de a alerta prezenta acestora. Desi un dispozitiv simplu, utilitatea acestuia este de neinlocuit, scazand exponential riscurile unui incendiu, sau alertarea unui incendiu deja prezent in proximitate.

Recomandarea noastra este inainte de a alege sistemul de securitate verifica preturile pentru manopera de instalare a sistemelor de securitate dorit si instalarea acestuia cu o echipa de meseriasi cu experienta in domeniu.

5 thoughts on “Cum sa alegi sistemul potrivit de alarma?

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol care mi-a deschis ochii asupra avantajelor unei case inteligente. Este uimitor sa vezi cate posibilitati exista in prezent pentru automatizarea diverselor activitati din casa. Cu siguranta voi lua in considerare aceste idei pentru viitoarea mea locuinta.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra beneficiilor folosirii produselor smart in casa. Este impresionant cat de mult s-a evoluat tehnologia si cum aceasta poate sa ne usureze viata de zi cu zi. Recomand acest articol tuturor celor interesati de domeniul smart home.

  3. Am fost impresionat de profunzimea analizei si de claritatea cu care sunt prezentate ideile. Articolul ofera o viziune complexa asupra procesului de vanzare si m-a determinat sa reflectez asupra propriilor metode de lucru. Multumesc pentru aceasta resursa utila!

  4. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece mi-a oferit informatii valoroase si sfaturi practice pe care le pot aplica in activitatea mea de vanzari. Este important sa fii mereu la curent cu cele mai bune strategii pentru a obtine rezultatele dorite.

  5. Articolul este extrem de util pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca performanta in vanzari. Sunt prezentate metode concrete si eficiente pentru a atrage clientii si a creste vanzarile. Recomand aceasta lectura tuturor celor care activeaza in domeniul vanzarilor.

Comments are closed.